2018. 06. 27.
Milyen PC-d volt 10 évvel ezelőtt?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Milyen PC-d volt 10 évvel ezelőtt?

Milyen számítógéped volt 2008-ban?

Gondolnád, hogy tíz éve a Pentium 4 processzor a mezei felhasználó számára sokak szerint még túl gyors volt? Hogy az 512 Mb RAM még luxusnak számított és csak gamerek használták? Hogy a 60 Gb-os HDD-re mondták: nagy? És hogy ezek eléggé drágának is számítottak?

Hát nem tudom, én úgy emlékszem, nekem már 2004-ben Pentium 4-em volt, 2008-ban pedig minimum 100 gigás vinyóm.

Egy budapesti PC-szerviz céges blogján találtuk a tíz éves ajánlót: a szaki szerint a jó cuccok túl drágák, éppen ezért az átlagos felhasználó számára takarékossági okokból ezekből az alkatrészekből egy-két kategóriával gyengébb megvásárlását tanácsoltja. És még ezt sem gondolta spórolásnak, hiszen maga a PC vagy laptop szerinte rossz befektetésnek számított, mivel egy évvel később már csak a felét érte. Hogy eközben mennyivel több pénzt kereshet az, aki munkára használja, még – úgy tűnik – nem számított nyomós érvnek. És amire már nem is emlékszünk: még követelménynek számított, hogy gépünknek legyen floppy-meghajtója - nekem is volt még, úgy rémlik.

Ez az intelem is jópofa:

Önnek tudnia kell: a számítógép nem bocsátja meg, ha hibázunk. Ezért ha nem biztos valamilyen cselekedetében, akkor inkább ne tegye meg. Ellenkező esetben esetleg elbúcsúzhat számítógépétől. Azt javaslom, hogy mindenekelőtt olvasson el pár könyvet az operációs rendszerekről, a legnépszerűbb szoftverekről és csak ezek után próbálkozzék a számítógépen. Nem ajánlatos a kísérletezés!

Más érdekességek: Milyen volt 10 évvel ezelőtt a menő számítógép? És milyen ma?

Kulcsszavak: laptop, számítogép

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés