2022. 11. 03.
Mi a hatékonyabb, a gyors vagy a lassú fogyás?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mi a hatékonyabb, a gyors vagy a lassú fogyás?

Az internet is hemzseg a gyors sikereket ígérő villámdiétákról, amelyek varázsütésre olvasszák le rólunk a súlyfelesleget. A kérdés csak az, hogy ezek mennyire tudnak tartós eredményekhez juttatni bennünket vagy mennyire várhatjuk, hogy a jojó effektus csapdájába esünk és nemhogy fogynánk, hanem inkább visszaszerezzük a leadott súlyt.

Mi a tartós fogyás titka?

A szakértők szerint tartósan csak akkor tudunk fogyni, ha nem siettetjük a dolgokat és fokozatosan változtatunk az életmódunkon. Hiába is kecsegtető, hogy akár egy hónap alatt is le lehet fogyni 10kg-ot, ha szigorú szabályok mentén táplálkozunk, ha utána minden energiánk hiába volt, mert ahogy visszatérünk a rendes kerékvágásban, úgy térnek vissza a plusz kilóink is.

Mindeközben pedig még a szervezetünk egyensúlya is felborulhat, így egyértelműen a lassú fogyás irányába kell elindulnunk.

Milyen szempontokra kell figyelni lassú fogyás során?

  • étkezési szokások: megkerülhetetlen, hogy változtassunk a táplálkozásunkon. Érdemes mindenkinek saját magára szabott étrendet bevezetni, mert különbözőképpen élünk, más az életritmusunk, ezért nehéz általánosítani ebben a kérdésben. Dietetikusok, táplálkozási szakértők segíthetnek ebben bennünket.
  • folyadékfogyasztás: testünk tömegének több, mint a fele víz, így kiemelt figyelmet kell kapnia a folyadékháztartásunknak. Különösen figyelni kell fogyókúra során arra, hogy legalább 2-3 liter vizet megigyunk.
  • mozgás: szintén nem lehet általánosítani, hogy melyik mozgásforma a legjobb, viszont a kiválasztásnál nagyon fontos, hogy élvezzük. Ha olyat választunk ki, amit nem szeretünk, ami túlságosan megterhelő, azt hamar megfogjuk unni és feladjuk
  • „ép testben ép lélek”: hiába vagyunk elégedettek a külsőnkkel, ha a belső harmóniánk közben nincs meg. Időt kell szánni magunkra és néha befelé fordulni

A felsorolt 4 szempont együttes odafigyelése esetén érhetünk el tartós eredményeket a fogyásban. Néha azonban kevés az akarat és önállóan nem vagyunk képesek kordában tartani magunkat és változtatni a szokásainkon.

Ma a tudományos kutatásoknak köszönhetően már lehetőségünk van arra, hogy kipróbáljunk olyan fogyasztószereket, amelyek segítenek kontrollálni azt, hogy mennyit eszünk, mennyi kalóriát juttatunk a szervezetünkbe. Ilyen a régebben kedvenc Adipex Retard is, amely millióknak oldotta meg a zsír veszteségét a hasi területekről. Amennyiben Adipex árak érdekli, úgy kattintson és tekintse meg hazánk egyik legjobb fogyasztószer árösszehasonlító és véleménymegosztó weboldalát.

Azt nem várhatjuk, hogy semmi más dolgunk nincs a fogyókúra során, mint 1-2 bogyót bevenni, de óriási segítséget jelenthet, ha nem kell állandóan az éhségérzet miatt szenvednünk.

Nagy segítség lehet, ha összeírjuk, hogy mi az, amin változtatni szeretnénk az életmódunkon és tudatosan vágunk bele a fogyókúrába.

Kulcsszavak: egészséges életmód

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés