2024. 01. 13.
Az internet doktorai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az internet doktorai

Nagyanyáink idejében elképzelhetetlen volt, hogy bepötyögjük a panaszainkat az internetre és majdhogynem egy teljes kórképet kapunk, tele orvosi tanácsokkal és praktikákkal. Nem lehet azt állítani, hogy alkalmanként ez nem tud segítséget nyújtani, például akkor, ha egyértelmű, hogy mi a bajunk és arra keressük a konkrét gyógykezelési lehetőségeket.

Miért veszélyes az internetes orvoslás?

Nagyon egyszerűnek tűnik, ha beírjuk a keresőbe a tüneteinket és az első találatok között már kész, felállított diagnózist találunk. Akár még szerencsénk is lehet és lehet sikerül a helyes kórkép felállítása. De teljesen félre tudunk menni és elkalandozni olyan betegségek felé, amelyekhez semmi közünk nincs.

Előfordulhat, hogy olyan betegséget képzelünk be magunknak, ami nincs is és ez aggódással tölt el bennünket, valamint akár az is lehet, hogy olyan bajt azonosítunk be, aminél komolyabb bajunk van. Ha komolyabb a baj és mégsem foglalkozunk vele, akkor az csak ronthat az állapotunkon.

Első helyen maradjon az igazi orvos

Ugyanakkor, amikor már biztosan tudjuk, hogy mi bajuk van, mert azt egy valós doktor felállította, akkor nagyon sok további hasznos információval gazdagodhatunk az interneten.

Ötleteteket, tippeket kaphatunk, meghallgathatjuk mások véleményét, akik hasonló cipőben jártak és tapasztalatot cserélhetünk.

Sokszor olyan véleményeket hallhatunk, amelyek máshogy nem jutottak volna el hozzánk, és mégis nagyon hasznosnak bizonyulnak.

Cyberhondria

Ma már tudományos szakkifejezéssel is illetik azt, amikor „Dr.Google-t” helyezzük előtérbe az orvoslásban és hamis információkhoz jutunk a problémánkkal kapcsolatban, méghozzá cyberhondria névvel illetik. A szó a cyber és hipochondria szóból származik és azt takarja, amikor szorongás tölt el bennünket, mert olvastunk valamit az interneten és úgy érezzük, hogy nekünk is az a betegségünk van, amiről mindenféle rémhírt olvastunk.

Ha fogyni szeretnénk arra is számos módszert találhatunk. Van ugyanakkor egy olyan módszer, ami garantáltan minden embernél működik, mert tudományosan is bizonyított tényeken alapszik. A fogyasztószerek, mint az Adipex Retard, TEVA Sibutramine, Adipex-75, Genesis Clenbuterol segítenek az éhségérzet csökkentésében, a zsírégetés felgyorsításában, aminek következtében kevesebbet eszünk és gyorsabban beindul a fogyás. Mielőtt Mielőtt sibutramine online rendelés mellett döntene, gyűjtsön további információt a témával kapcsolatban!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés