2021. 10. 10.
Vélemények az infrapanel fűtésről
Infrasugárzó panelek, sötétsugárzó fűtütestek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vélemények az infrapanel fűtésről

Van, aki Áldja, van aki szapulja az infrafűtést

Amikor véleményeket olvasunk az infrapaneles fűtés előnyeiről és hátrányairól, nem árt megkülönböztetni ezt a három típust: 1) szakértői álláspontok, amelyek az infravörös sugárzás sajátosságainak messzemenő ismeretére alapozottak; 2) felhasználói vélemények, melyek alapja a mindennapi tapasztalat; 3) marketing vélemények, amelyek többnyire PR-cikkekben öltenek testet. Nos, mivel ez is egy pr-cikk, joggal gondolhatja a nyájas olvasó, hogy a benne található állítások túlzóak, hiszen az írás célja valamely infratermék promotálása, a hősugarakra alapozod fűtési technika propagálása, illetve kifejezetten valamelyik cég termékeinek a népszerűsítése, a potenciális vásárlók meggyőzése.

Az értékesítési mutatók javulása kétségkívül ott dereng távlati célként minden marketingszöveg mögött, azonban a jelen poszt értelmét az a kattintható hiperhivatkozás adja, amely elvezet a támogatandó infra webáruház oldalára miközben az elsődleges cél még csak nem is az olvasok átirányítása, hanem az elhelyezett linknek az a hatása, mely képes az adott webshopot a Google kereső találatai között előnyösebb pozícióba hozni olyan kulcsszavakkal, mint például kültéri infrasugárzó, sötétsugárzó infra panel fogyasztása, elektromos teraszfűtés infrákkal. A keresőmarketing célok teljesítése azonban akkor sikeres, ha maga a piár cikk bőséges tartalommal rendelkezik az adott témát illetően, azaz a tartalma releváns az infrafűtéssel kapcsolatos vélemények ismertetésében.

Az infra fűtési technológia előnyei, hátrányai

Ezeket a véleményeket illetően kevés azt mondani, hogy a központi gázfűtés, a cserépkályha vagy a kandalló által kisugárzott hőenergia közel 80%-a a levegő felmelegítésére szolgál, és alig több mint 20%-a melegíti Közvetlenül a helyiségben tartózkodók testét - persze maga a meleg levegő végül minket is melenget, de a gáznemű közeg belső energiájának a növelése energiaveszteségként jelentkezik. Ezzel szemben az infrasugárzók az említettel fordított arányban hasznosítják. és energiájukat csupán 20%-a fordítódik a légtér bemelegítésére, 80% sugárzó hő formájában közvetlenül éri az emberi testeket és a berendezési tárgyakat, amelyek felmelegedve ezt a hőt visszasugározzák. Éppen ezért azt is hangsúlyoznunk szükséges, hogy egy olyan szobában, ahol egy infrasugárzó panel biztosítja a fűtést, kellemes hőérzetünk alakul ki akkor is, ha a levegő hőmérséklete csupán 18-19 fok, míg ugyanezt a komfortérzetet hagyományos fűtéssel 21-23 foknál érjük el.

A hátrányokról szólva érdemes megemlíteni, hogy például 1000 Ft-nyi elektromos áram sajnos kevesebb hőt termel, mint 1000 Ft-nyi tűzifa, szén vagy földgáz. Villamos infrafűtés esetében azonban sokkal hatékonyabb az energiafelhasználás, mert például a hő jelentős része nem távozik a kéményen át (cserépkályha, kazán), nem kell jelentős vízmennyiséget és csöveket felmelegíteni (központi fűtés, radiátorok), hanem az energia veszteség nélkül ott és akkor melegíti környezetünket, ahol és amikor erre szükség van rá. Jelesül: egy vízkeringtető kazános-radiátoros szisztéma akkor gazdaságos, ha 24 órás rezsimmel működik, összességében eközben azonban rengeteg energiát fogyaszt; ezzel szemben az infrafűtést elég akkor bekapcsolni, amikor a szobába lépünk, pár perc múlva már érezzük a meleget, távozásukkor pedig nyugodtan lekapcsolhatjuk. Más: magas beltérben a meleg levegő fejünk fölött gyűlik össze a mennyezet alatt - ennek semmi hasznát nem élvezzük, lábunk fázhat. Ám egy mennyezeti infrapanel éppen a padlót melegíti, megelőzve lábfázásunkat.

Hosszan beszélhetnénk még az infravörös sugárzás jótékony egészségügyi hatásáról és ennek az innovatív technológiának egyéb erényeiről. Nézetünk szerint hasznosabb azonban, ha elolvassuk ezt a szakmai cikket: Vélemények az infrapanel fűtés előnyeiről és hátrányairól - és talán mondanunk sem kell, hogy ugyanezen a webhelyen pár kattintással már a termékek online megrendelése is lehetséges.

Szerző: PR Marketing Blog

 

Kulcsszavak: vélemény, infrafűtés

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés