bezár
 
Olvadt bűnfilm
Tomas Alfredson: Hóember
A szerző és az énekesnő felfedezésre vár
„Piaf – egy párizsi veréb” – zenés játék a Kulteában

Kihez fordulhatsz?
A Tilos az Á Könyvek alternatív irodalomórája. 2017. október 19.
Többszörös élvezet és kielégületlenség
Pannon Filharmonikusok - 2017. szeptember 29. Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

JAK, Műfordító tábor, Dunabogdány, 2017

irodalom

Mintha mindig is így lett volna
A múlt héten még alig hittem, hogy ez is eljön, pedig eljött, és milyen jó, hogy itt van végre, dél előtt nem sokkal érkeztem a JAK idei műfordító táborába, L. Varga Péter és Vásári Melinda már vártak rám. Nem csak rám, a hallgatókra is, nevezzük őket így, jobb, mint a résztvevő, igaz, hallgatunk mindannyian, és, mi tagadás, részt is veszünk.
irodalom

Kortárs történelem, avagy a magyarok csipája
A második nap szép ívet rajzolt; Reggel Tar Sándor szövegén dolgoztak a fordítók, Szirák Péter a kortárs prózáról adott elő bársonyos hangján, és hozzá milyen okosan, bemutatkozott az Alföld folyóirat, este pedig Potozky László volt a vendég. A végére kiderül, mi a "kortárs történelem", és hogy jön ide a magyarok csipája.
irodalom

A bonsaikertész, aki nem néz oldalra
Folytatódik a munka a fordítószemináriumon, Tóth Krisztina, Dánél Móna és Paraizs Júlia a mai vendégeink. Ismét hangsúlyossá válik az irodalom társadalmi szerepválallásának kérdése, beszélünk a női (írói) lét nehzéségeiről, és alaposan megismerjük Arany János Shakespeare-fordításait.
irodalom

Ott legyünk, ahol vagyunk
A negyedik napon Schilling Árpád, Juhász Mátyás és Zsigmond Andrea látogat el hozzánk. A tábor felénél pedig, mikor éppen annyi van mögöttünk, amennyi még előttünk, olyasmi történik, amire 2008 óta nem volt példa: zenekar játszik nekünk este – a Vörösfenyő trió. A nyelvről, a kimondott mondatok súlyáról, a művészet szabadságáról, felelősségvállalásról és felnőtt létről szól a mai nap – és persze a színházról. 

Siker, pénz, határidő
Móricz-gála a Várkert Bazárban, 2017. október 13.

JAK-Kulter presents: Kultok 6., Debrecen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés